RSS
Publicerad 2018-04-12

Ledig tjänst: Socialstrateg

Fyrbodals kommunalförbund söker en socialstrateg för kunskaps- och utvecklingsfrågor kopplade till socialtjänst och kommunal hälso- och sjukvård.

En av förbundets viktigaste uppgifter är att utgöra en gemensam arena för kommunal samverkan, erfarenhetsutbyte och utveckling i kommunala frågor. Vår vision är att medverka i skapandet av ”det goda livet i Fyrbodal”. I kommunalförbundets område Välfärdsutveckling ingår socialtjänsten.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna handlar till stor del om att biträda medlemskommuner och förtroendevalda i delregionalt och regionalt utrednings-, förhandlings- och utvecklingsarbete. Du arbetar på strategisk nivå i nära samarbete med våra medlemskommuner. I uppdraget ingår att:

 • I nära samverkan med berörda kommunala tjänstemän/nätverk och politiker och i Vårdsamverkan Fyrbodal medverka till utveckling inom socialtjänsten och den kommunala hälso- och sjukvården.
 • Tillsammans med socialcheferna och nätverket för socialnämndsordförande utreda, utveckla och driva gemensamma frågor och projekt. Bereda och kommunicera berörda uppdrag till direktionen.
 • Ansvara för administration av socialchefs- och nämndsordförandemöten, vilket inkluderar samordning och framtagandet av tillförlitliga underlag.
 • Representera och ansvara för uppdragen i de regionala och nationella samverkans- och stödstrukturerna för kunskapsstyrning inom socialtjänsten och angränsande hälso- och sjukvård.
 • Leda nätverket för IBIC, Individens behov i centrum, en behovsinriktad metod med strukturerad dokumentation för handläggning och utförande av stöd- och omsorgsinsatser. Denna del av tjänsten omfattar ca 25 % under 2 års tid.

Kvalifikationer

Du är en drivande person med:

 • Erfarenhet och förmåga att verka utifrån de förutsättningar som kännetecknar en offentlig och poliskt styrd verksamhet.
 • Erfarenhet av kommunal verksamhet.
 • Erfarenhet från utrednings- och utvecklingsarbete gärna i samverkan med andra myndigheter.
 • God förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift och kan presentera komplex information på ett begripligt sätt, dvs framställa rapporter och beslutsunderlag av hög kvalitet där informationen är enkel att ta till sig
 • Är strukturerad och har förmåga att arbeta självständigt.
 • Har lätt för att ta initiativ och kontakt i arbetet med verksamhetsföreträdare och uppdragsgivare
 • Har relevant universitets- eller högskoleutbildning inom socialtjänst eller hälso- och sjukvård eller liknande.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.

Om Fyrbodals kommunalförbund

Fyrbodals kommunalförbund är ett av de fyra regionala kommunalförbunden i Västra Götalands län. Vi är en samarbetsorganisation för 14 kommuner och har i uppgift att arbeta för en sammanhållen, enkel och mer rationell hantering av de mellankommunala frågorna. Genom samverkan blir Fyrbodalsområdet starkare och kan möta framtiden på ett bättre sätt.

Ansökan

Vi vill ha din ansökan senast 2018-04-27 på e-post: kansliet@fyrbodal.se.

Anställningsform: Tillsvidareanställning.

Anställningens omfattning: 100 %

Tillträde: 2018-08-01 eller enligt överenskommelse

Löneform: Fast lön

Ort: tjänsten utgår från Uddevalla

Kontakt: Teamchef Titti Andersson, tel. 0522-44 08 54, titti.andersson@fyrbodal.se

Facklig företrädare: Ann-Sofie Skälegård (TCO) tel. 0522-44 08 51, Helen Helleborn (SACO) tel 0522-44 08 50.

Sista ansökningsdag: 2018-04-27

Senast ändrad: 2018-04-12 Uppdaterad av: Morgan Ahlberg       

Postadress: Fyrbodals kommunalförbund, Box 305, 451 18 Uddevalla Besöksadress: Museigatan 2, (Riverside) Uddevalla
E-post: kansli@fyrbodal.se Telefon: 0522-44 08 20 Fax: 0522-145 54 Organisationsnummer: 14-222000-1776