RSS
Publicerad 2016-01-29

Ledig tjänst - projektledare

Fyrbodals kommunalförbund söker en projektledare till Hela Gröna Vägen

Vi söker en kommunikativ, ansvarstagande, strukturerad och motiverande projektledare som under ca tre år ska hålla ihop och driva satsningen Hela Gröna Vägen mot fossilfria transporter 2030. För klimatet förhandlar inte med oss. Vi befinner oss i en livsnödvändig omställning där det är nödvändigt att minimera utsläpp från våra transporter. I det skiftet agerar så klart Fyrbodals fjorton kommuner. Hela Gröna Vägen handlar om att hjälpa kommunerna med omställningen och samtidigt kroka arm med näringslivet.

Det är en förändring som skapar kraft och nya öppningar. Med projektet Hela Gröna Vägen kommer vi att stötta kommunerna att ta tillvara förutsättningar till samhällsutveckling och samtidigt stimulera företagen att upptäcka nya affärsmöjligheter. Guldläge för goda krafter med andra ord.

I Hela Gröna Vägen arbetar Fyrbodals kommunalförbund med sina fjorton kommuner tillsammans med kommunerna i Östfold och Follo-regionerna i Norge samt med Gröna Bilister.

Norsk erfarenhet kring elfordonsutveckling ska kombineras med svensk erfarenhet av biodrivmedel och då särskilt biogas. Projektet har fyra insatsområden: Kommunikation, regional och lokal utveckling, infrastruktur och fordon samt Affärsutveckling.

Fyrbodals kommunalförbund håller ihop projektet med ansvar för att säkra projektets genomförande, projektledning, administration och kommunikation.

Du kommer att under knappt tre år

 • initiera, hålla samman, driva och genomföra olika insatser och aktiviteter som leder mot fossilfria transporter.
 • arbeta tillsammans med ett team från Fyrbodals kommunalförbund och bygga ett nätverk av nyckelpersoner i kommuner, företag och organisationer genom vilka projektet går från ord till handling.
 • arbeta både strategiskt och praktiskt då du planerar, driver, är sammanhållande, administrerar, dokumenterar och kommunicerar projektets aktiviteter och resultat.

Du har/du är

 • utbildning, gärna akademisk sådan inom relevant område.
 • kunskap och erfarenhet av att arbeta med miljöfrågor, gärna med fokus på fossiloberoende transporter. Det är en stor fördel att ha arbetat med både företag och med kommuner.
 • Du är lyhörd med god motiverande och kommunikativ förmåga och kan formulera dig bra i text då det är viktigt att kunna informera och sprida kunskap och resultat.
 • Du är en person som lyssnar in och förstår, samtidigt som du har förmågan att engagera och motivera.
 • körkort, behörighet B. Tillgång till egen bil. 
 • god erfarenhet av kvalificerad projektledning.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som:

 • teamet känner förtroende för och gillar
 • är drivande och kan arbeta självständigt
 • har förmåga att skapa förtroendefulla relationer och är bra på samarbete - är strukturerad och har en strategisk förmåga
 • har förmågan att hålla huvudet kallt i komplexa projekt och arbetssituationer
 • är ärlig och öppen i din kommunikation med arbetsgruppen Vi kommer att värdera personliga egenskaper högt.


Övrigt
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.

Om Fyrbodals kommunalförbund
Fyrbodals kommunalförbund är ett av de fyra regionala kommunalförbunden i Västra Götalands län. Vi är en samarbetsorganisation för 14 kommuner och har i uppgift att arbeta för en sammanhållen, enkel och mer rationell hantering av de mellankommunala frågorna. Genom samverkan blir Fyrbodalområdet starkare och kan möta framtiden på ett bättre sätt.

Ansökan
Vi vill ha din ansökan senast den 28 januari 2016 på e-post: kansli@fyrbodal.se
Bifoga lönekrav. Ange om heltid och/eller deltid är intressant för dig.

Anställningsform
Allmän visstidsanställning ca 3 år. Om du är du anställd i någon av Fyrbodals kommuner har du, om din chef godkänner det, möjlighet att ta uppdraget med din tjänst i botten genom så kallat tjänsteköp.

Anställningens omfattning
Heltid med tillträde så snart som möjligt. Alternativt deltid med två personer som kompletterar varandra och delar på tjänsten.

Ort
Uddevalla

Kontakt
Karin Stenlund, Affärsdriven miljöutveckling Tel 0522-44 08 68 Mobil: 0703-94 48 39 TCO, Anne-Sofie Skälegård. Tel 0522-44 08 51 Mobil: 0702-09 94 81
SACO, Marianna Andersson. Tel 0522-44 08 61 Mobil: 0733-35 85 06

Mer information
Läs mer i projektansökan, klicka här www.fyrbodal.se/helagronavagenlänk till annan webbplats.

Vill du veta mer, klicka: 
Affärsdriven miljöutvecklinglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Fossiloberoende gränsregion

Vill du skriva ut denna annons? 
Klicka här.öppnas i nytt fönster (pdf, 213.1 kB)

Fyrbodals kommunalförbund - 14 kommuner samarbetar för tillväxt

Senast ändrad: 2016-01-29 Uppdaterad av: Åsa Johansson       

Postadress: Fyrbodals kommunalförbund, Box 305, 451 18 Uddevalla Besöksadress: Museigatan 2, (Riverside) Uddevalla
E-post: kansli@fyrbodal.se Telefon: 0522-44 08 20 Fax: 0522-145 54 Organisationsnummer: 14-222000-1776